Новини організації

19.07. 2014 року стартували роботи по відновленню історичного трамвайного вагону Gotha T59E силами активістів ГО «Львів’яни за електротранспорт».

18. 07. 2014 року на громадських слуханнях ГО «Львів’яни за електротранспорт» презентувало «Комплексну програму розвитку міського електротранспорту Львова».

05. 07. 2014 р. відбувся «Суботник у трамвайному депо», під час якого активісти організації та небайдужі львів’яни за 6 годин відмили від графіті 4 трамвайних вагони: № 1009, 1154, 1157 і 1164.

Генеральне прибирання у трамваї

- У нас виникла ідея помити трамвайні вагони, оскільки ми прагнемо до якогось європейського рівня. Однак трамваї дуже помальовані і брудні. За ними ніхто не дивиться, оскільки у прибиральниць мала заробітна плата, плюс їх дуже мало — сказав у коментарі інформаційному агенству ZAXID. NET активіст ГО «Львів’яни за електротранспорт» Дмитро Янківський.

Усі мийні засоби активісти придбали за власні кошти. Нажаль, вандали використовують якісні маркери, тому мийних засобів, придбаних активістами вистачило лише на чотири трамвайні вагони № 1009,  1154, 1157 і 1164.

Речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська наголосила, що комунальні трамваї і тролейбуси належать кожному львів’янину, тому дуже прикро, коли хтось цього не розуміє і свідомо займається вандалізмом:

Є люди, які не розуміють, що знищуючи транспорт, вони нищать своє майно. Це найперша акція за роки незалежності, коли самі громадяни вирішили прийти і виправити ситуацію. Те, що є люди, які піклуються про трамваї, дає нам велику надію.

За відеозвіт про акцію дякуємо учаснику толоки Андрієві Василюку. Користувачі соціальної мережі «Вконтакті» можуть переглянути також фотозвіт про прибирання трамваїв від Володимира Заяця.

23. 06. 2014 р. відбулася поїздка активу організації у місто Чернівці із метою ознайомлення із мережею електротранспорту цього міста.

Пам’ятник трамваю у Чернівцях

© Антон Лягушкін, Андрій Марчук Frontier Theme