“Львівелектротранс” і громадські активісти презентували нові трафарети, схеми та правила

11 липня 2014 року “Львівелектротранс” і громадські активісти-учасники ГО “Львів’яни за електротранспорт” та дизайнер Єгор Каліберда презентували нові трафарети для трамваїв, схему трамвайних маршрутів та Правила користування трамваєм і тролейбусом.

Півроку тому мене почали дратувати таблички у львівських трамваях, і я надумав щось із цим зробити. Спочатку я займався цим сам, а потім ми ще два місяці обговорювали питання з представниками Львівелектротрансу» – розповів Єгор.

Дизайнер Є. Каліберда власноруч наклеює нову схему трамвайних маршрутів, яку він розробив

На новій схемі кожен трамвайний маршрут отримав власний колір, це робить карто-схему більш зрозумілою для пасажира.  У стилі, аналогічному із схемою маршрутів дизайнер розробив трафарети для трамвайних маршрутів.  Єгор розробив для схем власний шрифт. Зупинки на маршрутах вказані українською та англійською мовою.

Новий дизайн трафаретів від Єгора Каліберди

Окрім трафаретів і схеми трамвайних маршрутів, ГО “Львів’яни за електротранспорт” презентували нові Правила користування трамваєм і тролейбусом.

Слоганом нашого міста є “Львів – відкритий для світу”. Тож ми вирішили зробити Правила користування трамваєм і тролейбусом двомовними – українською та англійською мовою. Із цих Правил пасажир може довідатися про свої права та обов’язки, зокрема про те, що потрібно компостувати проїзні квитки. – відмітив Антон Лягушкін, голова ГО “Львів’яни за електротранспорт” – Наразі у багатьох трамваях є застаріла редакція правил, тому ми допомогли розробити “Львівелектротрансу” нові Правила у редакції 2006 року.

Нові правила на українській та англійській мові

Антон власноруч наклеює зверстані ним Правила

Мінусом попередньої схеми є те, що на ній накладено маршути і трамваю, і тролейбуса, і все це на карті міста. Тому було складно орієнтуватись – сказала у коментарі “Захід.нет” Ольга Бачинська – начальник відділу маркетингу ЛКП “Львівелектротранс”

Протягом наступного тижня у планах підприємства очистити усі трамваї від графіті та несанкціонованої реклами і після цього розмістити нові схеми руху і Правила. Далі замінять передні і бічні трафарети.

Пані Бачинська також пообціла, що згодом на підприємстві візьмуться із це:

«Проблема в тому, що нам належать лише кінцеві зупинки, тому щоб розмістити схеми на проміжних зупинках, спочатку потрібно домовитись із районними адміністраціями, а на це потрібен час» – зауважила пані Ольга

Автор фоторепортажу  – Володимир Заяць.

Повернутися до новин електротранспорту

  • Tweet

© Антон Лягушкін, Андрій Марчук Frontier Theme